omer325 Co Admin
| Konu: ....Görün! Paz 8 Haz. 2008 - 20:55 | |
| Bu konuyu acmamdaki asil amac paylasimdan cok o yureklerimizin biraz sizlamasi belki bir yararim olur ve sizlerde bu konuda daha duyarli olursunuz.eger biraz vicdaniniz sizladiysa bir anlik zevkinizden vazgecip (sigara,alkol vb...) ona vereceginiz parayi bu tur insanlara gonderin en azindan sadece bir kez LUTFEN......
VE LUTFEN BU KONUYU OKUMADAN KAPATMAYIN...............Görün! Sadece bakmayın..Anlayın! Sadece okumayın.. Anlatın! Sadece ezberlemeyin..Bir müslüman cocugu hepimiz gibi.. Ve bu O'nun destegi ya siz?Bu cocuk bulundugu yerden 3 km.uzaklıktakı yemek dagıtım kampına gitmeye calısıyor ve arkasından akbaba ölmesi için onu ısrarla takip edıyor cunku bu yolla her gun onlarca cocuk oluyor ve akbabalara yem oluyor bu fotograf 1994te Sudanda çekıdi ve fotograf pulitzer ödulünü kazandı bu fotografı ceken Kevin Carter o cocugu kurtarmadıgı ıcın vicdan azabına dayanamadı ve intahar ederek yas----- üc ay sonra son verdı bız ıse ne yapıyoruz bıze verılen nımetlere sukretmıyoruz hergun onumuze gelen yemegı begenmıyoruz cılgınca bır sekılde acımasızca tuketıyoruz ve şükretmıyoruz bugun amerıkada dogan her bir cocuk afrıkada dogan 30 tane cocugun olmesıne sebep oluyor bu parayı onlara veren kım sıze soruyorum bızden baska hıc kımse deıl...bugun dunyanın en kaliteli tutunu turkıyede uretılıyor bizden bır paket sıgaralık tutunu 100bin liraya satın alan amerikalı tekrandan etiketleyıp bize 4milyon 250bın lıraya satıyorlar bu parayla orada kac cocugun doyacagını sız hesaplayın tabı bir ekmegin kaç para oldugunu biliyorsanız... 1983 Mustafa Bozdemir, Türkiye 30 Ekim 1983'te Koyunören'de meydana gelen depremde,Türk annenin 5 çocuğunun ölüsünü gördüğü andaki tepkisi yürekleri parçaladı...??? Peki Sen?...??? Sana fazla gelenleri, cöpe savururken hic düsündün mü? Birilerinin aksam yemegi olabilecegini.. Ya da aksama kadar aradıgı umutları olabilecegini..1972 Ut Cong Huynh, Vietnam Güney Vietnam uçakları yanlışlıkla napalm bombasını bir köyün ortasına düşürdü.Fotoğrafçı (şimdilerde herkesin tanıdığı )küçük kızın yanan kıyafetlerini "Çok sıcak" diye bağırarak üzerinden atmasını unutamadığını açıkladı..BİRAZDAN OKUYACAĞIN MEKTUP MÜSLÜMAN BİR ÇOCUĞUN AMERİKAYA YAZDIĞI Bİ FERYATTIR:Ben Basralı Ömer.. Belki haberin yoktur diyE yazıyorum Franks; Önce demokrasi yağdı göklerden sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet paLet.. Ve insan hakları namlularından Sanİyede bilmem kaç bin adet.. Demokrasi bizim evede isabet etti Birgün sonra anladım ayaklarımın koptuğunu Babamın vücudunda tam onsekiz adet İnsan hakları saymışlar Annem zaten yoktu.. Ben doğarken İlaç yokluğundan ölmüş Ambargo Falan dediler ya Anlamadım çocuk aklı işte Sen daha iYi bilirsin Sizdede barIş böyle mi Franks; İnsan hakLarı çocukarı yetim ve ayaksız bırakır mı oraDada Ya demokrasi? Güpegündüz pazara düşer mi ansIzın? Ve Zenginlik... İnsanları korkudan uykusuz bırakır mı? Ve kuşlar gökyüzünü terkeder mi orada da? Babamla söylediğim son dua dilimde ayaklarım hastahanede Ve giymeye kıyamadığım ayakkabılar elimde kaldı Çocuğun var mı Franks? Al onları çocuğuna götür bir işe yarasın Kimbilir baktıkça belki beni hatırlarsın Bu nasıl demokrasi Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür dünyaya bu kadar mı IRAKTI? 2003 Jean-Marc Bouju, Fransa Iraklı adam,savaş esirlerinin tutulduğu bölgede çocuğunu rahatlatmaya çalışıyor ..2001 Erik Refner, Danimarka Pakistan'daki kampa Açlıktan hayata veda eden bir Afgan mülteci çocuk cenazesi için hazırlanıyor..Sizce annesinden ne istiyor olabilir? annesinin cocuguna emzirecek sütü bile yok!Yalova derreminde kaybettigi cocuklarını en kazın altında arayan bir annenın feryadlarııı... Artık onların ne bir annesi var nede bir babası sadece kızılayın ve turk halkının uzattıgı bır el ve bir çadır.Biz ise yatıgımız yatakları begenmeyip milyarlarca para verip kendimize ortapedik yatak satın alıyoruz kullangımız yatakları atıp,,,,onlar bızım attıgımız yatakları ruyasaında bıle göremıyorlar zaten üsümekten ruya gormeyede pek bı fırsatları oldugu söylenemez ..Profilinde ilgi alanlarına nike,gucci,puma,adidas,mango,kemeltanca,lacoste,ch anel,diesel,dolce&gabbana v.b seyer yazanlar bu resmı görunce bidaha düsünsün istiyorlarsa.?!Sabah uyandıgında yatagında olabılecegınden eminmisin?? bunu kimse bilemezzz... Aralarında olabilirmisin bir zaman?Yalovada deperimde karnını doyurmak için saatlerce sırada bekleyen insanlarrr..Bir anne ve oğlu cocuguna karsı yapabılecegı baska hiç bir savunma yok elinden tek gelen sey sadece kendını ogluna siper etmek artık bedenı ne kadar dayanırsa ..?!!!Elveda güle güle sana bu sınıfta ölen arkadaslarımıza ..İsteyince oluyor her kez elinden geldigi kadar çaba göstersın lutfen bu ınsanlar bızım ınsanlarımız bugun onların basına gelenler yarın bızım basımızada gelebilir... NOT=ALINTIDIR | |
|